Montel Cup Cake

kEk PerTuNanGaN / KahWIn

IMG_2469

Platinum

Kek yang kemas untuk selera anda, dan kami jamin bahawa kek-kek ini memang sedap. Kek yang di atas ni adalah tempahan untuk majlis pertunangan. Kek yang ringkas, tak perlu tulisan di atas kek kerana ini saje sudah menonjolkan keceriaan kek. Adunan warna putih dengan sedikit pewarna / bunga merah menghiasi sekeliling kek. Saiz dan warna bunga yang berpadanan serta sedikit ballsilver untuk hiasan tambahan.

IMG_2471IMG_2470

 

 

 

 

————————————————————————————

Kek ni aku buatkan untuk kawan aku (merangkap ejen jualan dan promosi kek aku) yang bertunang dengan orang Melaka baru-baru ni. Tema dia hijau dan putih. So aku try my best la untuk kawan-kawan. Biar nampak cantik sikit la kate dia. dia ni kuat complain sikit.. hehehehe… Sori la bro… So korang nilaikan la sendirinyer…

Platinum C

Platinum

Platinum C

IMG_2478 IMG_2479IMG_2480

_________________________________________________________

IMG_2063

Platinum

IMG_2062IMG_2064IMG_2058

Tema hitam putih memang nampak eksklusif  kan??? nampak simple dan kemas hasil gabungan 2 warna yang sememangnya sinonim.. bunga yang dibentuk menaikkan lagi sinar kek itu sendiri.. agaknye la kot???

————————————————————————————–

IMG_2085

Platinum

Wah… cantiknyer,  nih yg buat nak bertunang nieh.. perkh.. cantik.. Haa.. kalau kawan2 nak tau, nieh tempahan untuk platinum, tempahan nieh memang mahal la jugak sbb guna bahan yg baik n bermutu. Pelanggan kami nieh akan bertunang pada hari ahad nieh kat Melaka. Seperti yang kami janjikan, anda berhak keatas tempahan n berhak keatas hiasan kek. Kami hanya memberi nasihat..

img_2103 img_2057 img_2054

________________________________________

IMG_2357

Regular

Tempahan yang ringkas tetapi menarik. Dengan hiasan bunga2 yang cantik serta kombinasi warna yang sesuai. Bagaimana pandangan anda??

IMG_2350

______________________________________________

IMG_2293 - Copy (2)

Basic

Ha.. kek ni dengan yang atas adalah berbeza, tapi mempunyai jaluran warna yang sama. Kek berwarna putih tampak lebih kemas dan menarik.

IMG_2448

Regular

kek ni juga kek yang lain, tetapi menggunakan kombinasi warna yang sama. Warna pink menjadi pilihan.

IMG_2446IMG_2445IMG_2293 - Copy (2)

______________________________________________________


IMG_2557

Platinum

IMG_2558IMG_2559

Kek Ni Aku buatkan untuk sorang customer dari taman dagang   melalui kawan yang baru kenal dari BINA KASIH BUTIK kt2 situ..Terima kasih la zana……. Kek ni nampak mcm tak siap jer kan??? tapi sebenarnya memang permintaan customer tu yang nak mcm ni.. sebabnyer dia nak hiaskan sendiri bunga hidup kt tepi-tepi kek ni… so aku pun buat simple je lar… takut terlampau crowded pulak bila terlampau byk corak nanti… mintak maaf la tak dapat nak amik gambar kek ni selepas dihiaskan dengan bunga hidup.. aku terus balik je lepas antar ni kt akak tu….

_______________________________________________________

IMG_2697

Regular

IMG_2698 IMG_2699 Tema hijau yang cukup sesuai bagi kek coklat yang dibaluti dengan coklat putih. Berbentuk hati seperti permintaan pasangan ini untuk majlis pertunangan mereka.. semoga sampai ke jinjang pelamin.. amin…

__________________________________________

 

 

 

 

Gabungan warna purple dan putih sangat menarik dan dapat diserlahkan oleh rekabentuk kek ini…. lipatan icing menambahkan lagi keanggunan kek…

23 Respons to "kEk PerTuNanGaN / KahWIn"

saya plan bertunang lepas raya dlm 10/10 nih.. ingat nak carik cakek utk kedua belah pihak… lepas tgk gambar2 nih.. saya terus berminat nak jadikan sebagai salah 1 hantaran saya… and lg bagus kalau disertakan dengan cupcake…. :)

boleh saya tau details.. cara tempahan.. pilihan variasi warna utk cake & payment method… tq…

sumer kita boleh sediakan… hubungi saya di 0122687549

Hai..bila tengok kek2 ni..I rasa nak buat tempahan dkat u..untuk kek hantaran pertunangan I…brape harga untuk satu kek ye?

budget dalam rm 100 utk sekilo. utk maklumat lanjut call or sms je. 012-2687549

hai…sy nk tnya…lau sy nk tempah,adakah jarak tu 1 masalah bg pihak awk?sy ptut tempah awal or mcamane..

jarak bergantung pada payment yg u sanggup byr la.. tempahan sebaik-baiknya awal 2 minggu dari tarikh majlistetapi bergantung pada jadual kami

klu cake kahwin utk regular & platinum u charge bpe? n tranposrt sekali di kl (klang valley)
tq

kebiasaannya (bergantung pada bahan/hiasan/icing) regular RM 60 dan platinum RM 120. Kos penghantaran bergantung kepada permintaan runner saya.

kalo saya nk tempah yang platinum tp sy nk pickup 4/5 ni…sempat x?

nak tempah mana2 pun boleh… 4/5?????????? bila lak tu.. dah lepas tarikh tu… kalau nak tempah cik mest msj or call pada no sy-hafizi

Assalamualaikum….

saya mengjangkakan akan mengadakan perkahwinan awal tahun hadapan…. berapa anggaran harga untuk kek, dan cup cake bagi 1200 orang? termasuk penghantaran

kita bole bincang n tengok jenis, hiasan dan icing yang awak inginkan.. baru bole bincang harga.. selalu kita ikut bajet anda..

Salam,

i nk tau…the last design of the cake tu..tu in size platinum or regular?
i nk tempah the cake design yg last (purple ) but with pink colour flower rather than purple..is it possible…? for my engagement on 27/11…in bangi..

thnx in advance :)

Terima Kasih sbb sudi lawat blog MontelCupCake..

Untuk makluman saudara, kek yang saudara tanyer tu kategorinya adalah platinum.. kebanyakan kek platinum ni di salut dengan mazipan (macam doh)… harga bagi mazipan ini tinggi skit dari icing…

Untuk desig.. saudara adalah arkitek… kami hanya memberi nasihat jer… untuk warna yang saudara pilih tu pula memang tepat dan bersependapat dengan saya…

untuk makluman lanjut.. saudara boleh call saya di no. 012-2687549..

salam,,,kalau majlis tu kat pahang,,blh anta ke or kena amek sndri..ada risiko x mcm kek cair ke,,or anything else..

bergantung pada kek.. kalau keke jenis icecream n cream akan cair.. kalau guna dooh lebih tahan.. tapi takut goyang serta gegaran mengakibatkan retak..

Salam, kalau saya nak tempah kek utk majlis pertunangan hari ahad minggu ni masih boleh lg ke? Saya tinggal di area bangi.

Nk tye kek tung angran dlm bpe eh??

tgk jenis kek n benda aper yg nak diletak… tgk muka depan page ada harga tu… t.kasih coz kunjungi blog ini.

cntek ny .klau nk tunag order sni laa..

Alhamdulillah… boleh tiada masalah…

Pm price plz. Akk buat cupcske jgk x?? Klu buat nk tgk design… cupcake dan cake

terima kasih coz respon… prize ikut pada laman utama… cupcake pun saya buat… desing ikut customer then kami cuba buat… insyaAllah..untuk lebih lanjut boleh call..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

nuffnang_bid = "3c81d624d9041a410cd6330a55a7fbb3"; document.write( "
" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/ss.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

::TEMPAHAN ANDA::

November 2014
I S R K J S A
« Mac    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

::RUJUKAN::

::CUPCAKE n CAKE::

"Rasa lah citarasa asli kek yang enak, menjadikan hidup anda ceria dengan nikmat rasa yang menggembirakan" aziefiziecupcake

::ANDA PELAWAT KE-::

  • 24,466 TETAMU
Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: